Nieuwegein veiliger, vooral minder inbraken.

Het aantal misdrijven in Nieuwegein is vorig jaar met 15 procent gedaald, in vergelijking met het jaar daarvoor. Nieuwegein doet het hiermee beter dan omliggende plaatsen als IJsselstein en Houten. Hier daalde de criminaliteit gemiddeld met 9 procent.  Er waren vooral minder inbraken en geweldsdelicten. 

Ik ben van mening dat we op de goede weg zijn in Nieuwegein, maar dat het nog beter kan om het gevoel van veiligheid in de buurt te versterken. Dat betekent dat criminaliteit hard moet worden aangepakt en indien mogelijk voorkomen. We kunnen dat onder andere realiseren door meer bijzondere opsporingsambtenaren in te zetten in onze buurt en de ogen en oren goed open te houden. Mijn doel is het aantal woning- en auto inbraken in onze wijk (verder)  te verlagen, zodat we ons veilig kunnen blijven voelen in eigen huis.

Klik voor meer informatie over het artikel van het Algemeen Dagblad op de foto van het ANP.

Reactie schrijven

Commentaren: 0