Wie is Stefano Elias?

In 1966 geboren in Utrecht en opgegroeid als enig kind in een harmonieus arbeidersgezin. Mijn ouders hebben altijd hard gewerkt om mij een mooie toekomst te kunnen geven. Zij stimuleerden mij een HBO opleiding af te ronden om een goede basis te creëren voor mijn toekomst.

 

Na 15 jaar hard werken, ben ik uiteindelijk in 2005 directeur Nederland geworden van een reintegratie bedrijf. Hierbij was mijn doel om mensen zonder toekomstperspectief weer kansen bieden op een (betaalde) baan en daarmee in eigen levensonderhoud te voorzien zonder afhankelijkheid van de overheid.

 

Daarna ben ik zelfstandig ondernemer geworden om meer vrijheid te hebben in denken en handelen. Eigen "baas" zijn was het ultieme vrijheidsgevoel. Ruim 4 jaar later ben ik een succesvol detacheringsbureau voor gemeentelijke sociale diensten gestart. Van niets iets moois maken. Op dit moment ben ik ook als interim manager actief binnen gemeenten voor Werk, Inkomen, WMO en Jeugd, zodat ik mijn praktijkervaring kan gebruiken in de politiek.

 

Na jaren met veel plezier in de Nieuwegeinse wijk Galecop te wonen, wil ik nu iets terug doen voor deze mooie gemeente als gemeenteraadslid. Namens de VVD wil ik Nieuwegein en mijn wijk Galecop nog mooier maken!